Lärare på musikskolan: ”Vi blev naturligtvis chockade”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om en eventuell nedläggning av den kommunala musikskolan i Älvdalen kom som en chock för de berörda musiklärarna. Nu vädjar de till politikerna att tänka om – och hitta en annan lösning.

– Det skapas alltid en oro när sådana här förslag läggs. Men vi hoppas att politikerna ska ta tag i det här och behålla musikskolan, säger musikläraren Susanna Elmgren.

Hon berättar att de nåddes av beskedet i slutet av förra veckan. Sedan dess har verksamheten fortsatt som vanligt, trots den närvarande oron för framtiden. Och Susanna Elmgren hoppas förstås på att det ska förbli så även framöver.

– Barnen och ungdomarna behöver kunna ägna sig åt kulturella utövanden, det är jätteviktigt. Och lägger man ner så finns inte den möjligheten kvar i Älvdalens kommun, säger hon.

Starta klippet för att höra musikläraren Susanna Elmgren berätta om sin oro för sin arbetsplats framtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.