Se när brandmännen jobbar för att släcka branden. Foto: Göran Häggström, Foto-Mike

Brand i bajamajor på Eriksgatan i Ludvika – mitt under 100-årsfirandet

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 17.00 på fredagskvällen inkom ett larm till SOS Alarm om en brand i två bajamajor på Eriksgatan i Ludvika, mitt under fjärde festdagen av Ludvikas 100-årsjubileum. Händelsen utreds som misstänkt mordbrand men ingen person ska ha skadats.

Räddningstjänsten är framme på plats med tre enheter. Branden har spridit sig vidare från bajamajorna till ett träförråd, enligt SOS Alarm. Branden ska ha tagit sig i takfoten på förrådet, från bajamajorna.

– Prognosen är att räddningstjänsten är klar på plats om ungefär två timmar, säger Mia Lorén på SOS Alarm vid klockan 17:45.

Hon fortsätter:

– Läget ser ut att vara under kontroll. De hot som kan uppstå är om det blir rökspridning och eventuella vattenskador. Räddningstjänsten jobbar med att begränsa branden till träbyggförrådet.

Branden släckt

Daniel Fogd är inre befäl på Räddningstjänsten DalaMitt och han berättar att man lyckats släcka branden.

– Branden släcktes vid halv sju. Men det trängde in rök och vatten i en tegelfastighet bredvid så nu jobbar vi med att ventilera.

Vad orsakade branden?

– Vet inte mer än att det startade i bajamajorna. Jag vill inte spekulera i om den var anlagd, det får polisen ta.

Utreds som mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning avseende mordbrand.

– Platsen kommer att spärras av när det svalnat av där, vi ska då genomföra teknisk undersökning, säegr Johan Walenius, presstalesperson på polisen region Bergslagen.

I nuläget finns ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.