Bil körde ner i vattnet utanför Falun

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om drunkning inkom till SOS Alarm vid 15-tiden på lördagseftermiddagen. Det visade sig senare att det inte handlade om en drunkning, utan en bil som kört av vägen.

Enligt de första uppgifterna ska en bil ha hamnat i sjön i närheten av Stennäset, Falu kommun, och en person och en hund sades vara kvar i bilen.

Räddningstjänst och en ambulans skickades till platsen men det visade sig senare att det inte var tal om en drunkning.

– Det var en personbil som kört av vägen och ner i vattnet med framhjulen och fronten. Vittnet till olyckan hjälpte personen och hunden ur bilen. Jag har inga uppgifter om någon skadats, men räddningsinsatsen är avslutad nu, säger Kent Nilsson, insatsledare vid räddningstjänsten Dala-Mitt.

Polisen rapporterar strax innan fyratiden att föraren var en äldre man som körde bilen, men både han och hunden klarade sig utan skador. Orsaken till avåkningen är inte känd.

Räddningstjänsten och polisen är kvar på platsen tills bilen har bärgats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.