Foto: Google earth

Två byggnader brann ner i Råforsen – utreds som mordbrand

Publicerad

En lägerbyggnad var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Branden spred sig sedan till ytterligare en byggnad som även den övertändes.

– Det är en gammal lägergård som var helt övertänd när vi kom, så där var det inte så mycket vi kunde göra, säger Hasse Andersson, räddningschef i beredskap vid Malungs räddningstjänst.

Branden spred sig

Branden spred sig senare och gjorde att två byggnader på platsen var helt övertända, enligt polisen.

Räddningstjänsten håller dessutom på att försöka släcka en brand i en tredje byggnad.

– Ja, det står en byggnad en bit därifrån som är värmepåverkad, så vi försöker kyla ner den och förhoppningen är att vi kan rädda den, säger Hasse Andersson.

”Kan vara anlagd”

Polisen har inlett en förundersökning angående mordbrand. En hundpatrull har gjort en undersökning i området och platsen är avspärrad då en teknisk undersökning ska genomföras.

– Det har ju varit en hel del bränder i det här området under sommaren och det är klart att det föder tankar om att den kan vara anlagd, men vi har ingen konkret misstanke om det, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen.

Ingen ska ha skadats i samband med branden.

Larmet kom klockan 19.47.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer