Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olyckan i Transtrand inträffade en bit från farbar väg – se bilder från insatsen. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Dubbla skoterolyckor i Sälenfjällen – två kollisioner med träd samma dag

Uppdaterad
Publicerad

Två skoterolyckor inträffade i Malung-Sälens kommun på fredagen. En vid Hundfjället och en väster om Transtrand. Vid den sistnämnda användes en bandvagn för att komma åt den skadade personen.

Enligt larmet från Transtrand hade en skoter kört in i ett träd på en skoterled vid lunchtid. En man i 50-årsåldern var skadad. Vilken typ av skador lämnas det inga uppgifter om men mannen var talbar enligt polisen.

Olyckan låg uppskattningsvis 300 meter från farbar väg. Därför användes en bandvagn för att transportera mannen till närmaste väg för vidare transport till sjukhus. En ambulanshelikopter var tillkallad men det är oklart om den användes.

Separat olycka på Hundfjället

Även på Hundfjället behövde sjukvården hjälpa till efter att en skoter med två personer körde in i ett träd så att de båda flög av skotern. Personerna tog sig till en sjukstuga på fjället där räddningstjänst, sjukvård och polisens fjällräddning mötte upp.

Enligt polisen är minst en person skadad, även där saknas det uppgifter om hur allvarliga skadorna är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.