Villabrand i Gagnef släckt

Uppdaterad
Publicerad
En brand bröt ut i en villa i Moje, Gagnefs kommun, på onsdagen. Enligt räddningstjänsten brann det under takpannorna.

– Det ska brinna med öppna lågor under takpannorna. Det verkar ha uppkommit efter att man har eldat i pannan, meddelar SOS Alarms händelsecentral.

Vid 11.30 var räddningstjänsten redan framme på platsen, och en ambulans på väg.

”Inte under kontroll”

Elden hade fått fäste under taket på byggnaden och att enligt räddningstjänsten hade tidigare även brunnit i pannrummet.

– Vi har inte branden under kontroll. Den kryper i innertaket och under teglet, och det är alltid svårt med den här sortens glödbränder, sa Daniel Fogd, insatsledare vid räddningstjänsten Dala Mitt, vid 12-tiden.

Närmsta byggnad en halvmeter bort

Branden hade då gått över i en glödbrand och totalt tre stationer – Gagnef, Mockfjärd och Borlänge – var på plats för att delta i släckningsarbetet.

– Närmsta byggnaden ligger bara en halvmeter från den som brinner, det är bland annat därför vi har tre stationer här. Vi får hoppas att de klarar av att se till så att branden inte sprider sig dit, sa Daniel Fogd.

Ingen person skadades

Vid 12.45-tiden var branden under kontroll och bara Gagnef hade kvar sina styrkor på platsen.

Enligt uppgifter från SOS Alarm och räddningstjänsten ska ingen person ha kommit till skada i samband med branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer