Foto: SVT Design

Lastbilsolycka utanför Enviken – väg 50 helt blockerad

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen inträffade ett flertal trafikolyckor i länet. Där bland annat en lastbil med släp körde i diket och blockerade körbanan.

Olyckan inträffade i höjd med Nyfäbodarna vid sjön Balungen mellan Enviken och Lamborn i Falu kommun. Enligt SOS-alarm blockerade den hela vägen. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades initialt ut till platsen. Ambulansen kunde senare vända tillbaka, utan att ha lastat någon person.

Trafiken leddes under olyckan och bärgningsarbetet om via en rastplats.

Vid 13.30-tiden kunde vägen öppnas upp för trafik igen.

Flera olyckor i morgontrafiken

Strax efter 07.30 på torsdagsmorgonen inträffade också en singelolycka på E16 vid Ornäs, mellan Borlänge och Falun, även den hade stor påverkan på trafiken. Enligt SOS-alarm ska ingen person ha skadats vid olyckan.

Vid 08-tiden inträffade ytterligare en olycka vid Östbjörka i Rättviks kommun. Där en a-traktor krockat med en personbil. Polisen uppgav att det var extremt halt på platsen och att fordonen ska ha fått omfattande skador. Ambulans larmades till platsen, men ska inte lastat någon person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.