På Stationsgatan står ett ungt par tätt ihop och lyssnar på musik. Axel och Amelie tänker inte jättemycket på viruset men ibland kommer oron för de äldre. Foto: Henrik HanssonVisa alla (4)
Visa alla (4)

“Låt oss hoppas att vi alla snart kan vara så där nära”

Uppdaterad
Publicerad

Borlänge centrum, 24 mars 2020.

Vid en första anblick berättar inte anslagstavlorna i Borlänge centrum någonting. När man tittat ett tag så berättar de hela historien. Hur stilla allt är. Hur små fragment av det vanliga livet sitter fasthäftade.

Esko Rantamäki läser tidningen på biblioteket. I övrigt är även hans liv naturligtvis förändrat.

Barnen är oroliga och något umgänge är inte att tala om.

På Stationsgatan står ett ungt par tätt ihop och lyssnar på musik. Axel och Amelie tänker inte jättemycket på viruset men ibland kommer oron för de äldre.

Bilden av dem får mig att andas djupare. Låt oss hoppas att vi alla snart kan vara så där nära och att anslagstavlorna återigen börjar berätta om det vanliga.

---

I projektet ”En ovanlig vardag”, tar SVT Nyheter Dalarna hjälp av fotografen Henrik Hansson, som med utgångspunkt från Borlänge kommer att skildra vardagen under den här tiden.

Men vi behöver också din hjälp. Hur ser det ut där du bor? Hjälp oss att bygga dokumentationen för framtiden.

Du kan bidra genom att mejla din bild eller video till dalarna@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

En ovanlig vardag – SVT Dalarna dokumenterar dalfolkets vardag under coronapandemin 2020

Mer i ämnet
På Stationsgatan står ett ungt par tätt ihop och lyssnar på musik. Axel och Amelie tänker inte jättemycket på viruset men ibland kommer oron för de äldre. Foto: Henrik Hansson
Esko Rantamäki läser tidningen på biblioteket. I övrigt är även hans liv naturligtvis förändrat. Foto: Henrik Hansson
Vid en första anblick berättar inte anslagstavlorna i Borlänge centrum någonting. När man tittat ett tag så berättar de hela historien. Hur stilla allt är. Hur små fragment av det vanliga livet sitter fasthäftade. Foto: Henrik Hansson
Foto: Henrik Hansson