Leksand IF:s klubbdirektör om vaccinationspassen: ”Vill ha så lite problem som möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Några som rustar för hemmamatch på lördag är Leksands IF, men för att komma in på matchen krävs från och med första december ett vaccinationspass.

– Reglerna är väldigt tydliga, det är vaccinationsbevis som gäller och det är det vi har att jobba med, säger klubbdirektör Andreas Hedbom.

Till följd av en ökad smitta så har regeringen beslutat att införa restriktioner vid offentliga tillställningar med över 100 personer, från och med den första december.

Arrangörer av offentliga tillställningar inomhus måste då antingen endast tillåta besökare med vaccinationsbevis eller vidta andra smittskyddsåtgärder. Leksands IF:s klubbdirektör Andreas Hedbom berättar att det numera är covidpass som gäller, annars kommer man inte in i arenan.

Coronaviruset i Dalarna

– Det här blir ju ett moment till, det ska man inte sticka under stolen med. Men jag tror det kommer att gå smidigt, berättar Hedbom.

I klippet hör du klubbdirektören förklara hur det praktiskt ska gå till för publiken på arenan inför den första hemmamatchen med nya restriktioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet