Sebastigan Wännström, ett av nyförvärven, kommer senast från HV71. Foto: Mikael Fritzon, TT

Leksand tar in spelare med SHL-rutin – de blir första nyförväven

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Wännström , Daniel Olsson Trkulja och Mattias Göransson blev Leksands tre första nyförvärv inför nästa säsong.

Leksands IF har de senaste dagarna tagit farväl av åtta spelare som inte kommer följa med laget upp i SHL. Nu är det dags att fylla på truppen och idag presenterades de tre första nyförvärven.

”Vi har letat efter spelare som är bra skridskoåkare, som självklart kan göra saker med pucken men framför allt spela med fart. Spelare som kan gå rakt på mål, och som även har erfarenhet med sig från sina karriärer, och då gärna från SHL-nivå”, säger sportchefen Thomas Johansson i ett pressmeddelande.

Flera säsonger av SHL-rutin ansluter

Sebastigan Wännström kommer senast från HV71 där han spelat två säsonger. Innan dess har han hunnit med ett amerikanskt äventyr i AHL och ECHL samt SHL-spel med Rögle BK.

”Wännström är en riktig ”firecracker” från röd linje och framåt. Jag tycker dock att han har hamnat lite i skymundan i HV71, och det är en spelare med en stor potential framåt”, säger Thomas Johansson.

Daniel Olsson Trkulja gjorde tre säsonger i moderklubben AIK innan han fick kontrakt med Linköpings HC för två säsonger sedan, där han spelat sedan dess.

”Han är bra med puck, och är bra på att förflytta spelet över banan och in i offensiv zon. Han har bra offensiva skickligheter, men är även stark intill sargerna.”

Mattias Göransson är en back med förflutet i Brynäs som de senaste åren spelat college-hockey i USA.

”Göransson kanske initialt får kämpa med omställningen till stor isyta, men av det jag sett av honom kommer det ändå att kunna gå ganska fort.”

Erik Aterius lämnar

Åt andra hållet, ur ur klubben, åker Erik Aterius som spelat för LIF sedan de sena ungdomsåren. Totalt hann han med 40 seniormatcher.

”Där vi befinner oss nu har vi dock inte möjlighet att ge Erik det han behöver i form av spel på seniornivå för att utvecklas vidare, men jag hoppas att han hittar en bra väg framåt i sin karriär för att kanske kunna återvända hit i framtiden”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.