Jubel efter avancemanget till SHL – nu meddelar LIF att de gör sig av med sju av spelarna. Foto: Bildbyrån

Leksands IF ratar sju spelare inför SHL-återkomsten

Uppdaterad
Publicerad

Sju spelare och den assisterande tränaren Christer Olsson kommer inte att följa med Leksands IF upp i SHL.

”Det är så klart tuffa besked att ge till spelarna”, säger klubbens general manager, Thomas Johansson, i ett pressmeddelande.

Mattias Nilsson, Wilde Bröms, Johan Porsberger, Hugo Enock, Kevin Schulze, Jonas Arntzen och Lukas Enqvist är de sju spelare som nu lämnar laget.

”De är alla riktigt fina killar som varit starkt bidragande till framgången under säsongen, och både jag själv och vi som förening önskar dem all lycka i deras fortsatta utmaningar”, säger Thomas Johansson.

Redan på måndagen efter att SHL-återkomsten var säkrad inledde Leksands IF individuella samtal med spelarna för att utvärdera säsongen och påbörja förberedelserna inför nästa säsong i SHL. Då fick sju spelare beskedet att de inte ingår i klubbens framtidsplaner.

”Vad gäller Christer Olsson hade han en klausul i sitt avtal där han hade rätt att bryta avtalet efter säsongen, och den har han valt att utnyttja”.

Enligt uppgifter till Sportbladet tar Christer Olsson plats i Örebros bås, bredvid Niklas Eriksson och Jörgen Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.