Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pilbåge var en utav alla saker som gick att prova på under jaktlägret. Foto: SVT

Jakt i sikte för ungdomar på läger i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Jägarförbundet har under helgen haft ett läger utanför Ludvika för 28 stycken jaktintresserade ungdomar mellan 13 och 17 år. Ungdomarna kommer från hela landet och det är både killar och tjejer som deltagit under dagarna.

– Det har varit ett jättestort intresse. Det blev ganska fort fullsatt säger, Torbjörn Andresson marknadsansvarig för jägarförbundet Dalarna som deltar som ledare under lägret.

– Jägarexamen kan man ta hur ung som helst men vapenlicens är det 18 år på så man får ju inte hantera vapen ensam. Men man vill ju att de skall få lite grunder och lite tänk, vilja engagera sig, komma ut i naturen och jaga, säger Wiktor Eriksson från Unga Jägare Dalarna som är en av ledarna under jaktlägret.

Nio av tjugoåtta deltagarna är tjejer

En utav deltagarna som just skjutit full pott på lerduveskyttet heter Josefin Stropp, och hon kan stundom känna av en lite grabbig stämning på lägret.

Känner du att du måste bevisa dig mer?

– Såklart. Man kan ju inte komma här och inte visa vart man står, säger hon.  

I klippet ovan kan du se några utav aktiviteterna från lägret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.