Lotta Olmarken Ingler ny hälso- och sjukvårdsdirektör för Region Dalarna. Foto: Region Dalarna

Lotta Olmarken Ingler blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Region Dalarna har presenterat vem som kommer att bli ny chef för hälso- och sjukvården. Det blir Lotta Olmarken Ingler som tillträder den 1 december.

– Vi är glada över att ha rekryterat Lotta Olmarken Ingler till tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör. Hon har en gedigen erfarenhet av både offentlig och privat vård vilket kommer att vitalisera vår hälso- och sjukvårdsorganisation, säger ordförande i personalutskottet Crister Carlsson (M) i ett pressmeddelande.

Läkare och specialist inom allmän psykiatri

Hon är läkare och specialist inom allmän psykiatrin och har tidigare varit verksam i både offentlig och privat sjukvård. Under de senaste åren har hon varit VD/affärsområdeschef för ett privat företag inom psykiatrin i sex regioner.

– Jag är mycket stolt över att få toppa min karriär med att ansvara för och utveckla hälso- och sjukvården i Dalarna. Som barn tillbringade jag alla mina somrar i Nittsjö. Min första tjänst som legitimerad läkare var på vårdcentralen i Rättvik. Dalarna har präglat mig, säger hon själv i ett uttalande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer