Foto: Arkivbild/SVT

Lugn inledning för Classic Car week: ”Det flyter på”

Uppdaterad
Publicerad

Inledningen av Classic Car Week i Rättvik, som drog igång i fredags, har varit lugn för polisens del. Och även evenemangets ordförande, Roland Pettersson, tycker att det hela flutit på bra så här långt.

– Det har varit bra tycker jag. Vi hade lite mindre folk på marknaden på fredagen, men igår var det lika många här som vanligt, säger Roland Pettersson.

Han räknar med att ungefär 10 000 personer, tillsammans med runt 2 500 veteranbilar, besökte veteranmarknaden på Rättviks travbana under lördagen.

Inga större händelser för polisen

Från polisens sida meddelar man att det inte inträffat några allvarligare incidenter under evenemangets första dagar.

– Det har inte varit någonting större. Sen har polisen säkert haft att göra ändå, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl.

Varnar för viss trafikpåverkan

Classic Car week pågår fram till och med lördag den 4 augusti. På programmet finns punkter som bland annat drive-in-bio, Classic lady och, förstås, cruising.

Under tiden som evenemanget är igång varnar Trafikverket för viss trafikstörning till och från Rättvik. Störst trafikpåverkan väntas evenemanget ha den 4 augusti då cruisingen äger rum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Classic Car week

Mer i ämnet