Mursal Isa och Kerstin Lundh representerar Miljöpartiet i Landstinget Dalarna. Foto: SVT/Arkiv

Isa och Lundh delar på ansvaret i landstinget

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiets interna maktstrid är över. Nu föreslås Mursal Isa och Kerstin Lundh dela på ansvaret genom att bli jämställda språkrör.

– Jag lägger hela prestigefrågan åt sidan nu och jobbar för de miljöpartistiska politiska frågorna som vi gick till val på, säger Mursal Isa.

Isa blev oväntat bortröstad som landstingsråd av Miljöpartiets distriktsstyrelse i oktober, trots att Mursal Isa både fått flest kryss i valet och toppat partitets landstingslista.

Mursal Isa får ordförandeposter

Isa blir enligt uppgörelsen arbetande ordförande i Kultur- och bildningsnämnden på 65 procent, samt ordförande i stiftelsen Dalarnas museum och folkrörelseberedningen.

Kerstin Lundh fortsätter som landstingsråd (regionråd efter nyår) på 60 procent. Hon kommer även att sitta i hållbarhetsberedningen och vara ersättare i personalutskottet. Isa blir ersättare i regionstyrelsen och Lundh blir ordinarie.

– Jag känner otrolig fröjd måste jag säga. Det känns som ett lugn och jag känner mig trygg. Det här känns helt rätt. Det kan inte bli bättre ur vår synpunkt, säger Kerstin Lundh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.