• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Bilden är ett montage. Foto: Johan Nilsson, TT och SVT

Lurades till tunnel av kvinnlig bekant – blev rånad och slagen med kedja

Publicerad

Fem personer åtalas vid Mora tingsrätt för ett våldsamt rån som ägde rum i Mora i våras. Enligt åtalet lurades rånarligans offer till en gångtunnel där fyra yngre män väntade på honom.

En kvinna i övre tonåren åtalas för att ha lurat en man att bege sig till en gångtunnel i närheten av Karlsvägen i Mora. Kvinnan ska ha haft kontakt med mannen på sociala medier och sagt sig vilja möta mannen i tunneln.

I tunneln väntade männen

Kvinnan själv ska inte ha befunnit sig i tunneln när mannen kom dit. Istället väntade där fyra män i 20-årsåldern som tryckte upp honom mot väggen i tunneln och slog honom flera gånger i ansiktet, på huvudet och på kroppen. De ska även ha använt en metallkedja som tillhygge. Motivet för våldet var att tvinga av mannen mobiltelefon, nycklar och cigaretter till ett totalt värde  av 3 500 kronor.

Nekar till brott

Alla inblandade nekar till brott men som stöd för sina misstankar pekar åklagaren på bevisning i form av de fynd som gjordes i den bil de åtalade färdades i när de greps. Polisen har också tömt kvinnan mobiltelefon för att styrka att hon kände till vad som skulle ske i gångtunneln.

Offrets blod ska också ha funnits på flera av de misstänktas kläder och på den kedja som beslagtagits.

Misshandlade busschaufför

Männen i ligan åtalas också på flera andra punkter, bland annat för narkotikabrott, misshandel och våld mot tjänsteman. Den sista åtalspunkten gäller misshandel av en busschaufför på busstationen i Orsa i vintras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer