Bland annat har två lyktstolpar och en basketkorg förstörts Foto: Aspebodaskolan

Lyktstolpar och träd neddragna vid skola

Uppdaterad
Publicerad

Skolan i Aspeboda utanför Falun utsattes på måndagskvällen för skadegörelse. Bland annat har lyktstolpar och träd dragits ner.

Personal på Aspebodaskolan utanför Falun upptäckte på tisdagsmorgonen att skolgården utsatts för skadegörelse. Två lyktstolpar och ett träd hade dragits ner, en basketkorg förstörts och ett plåttak hade bucklats vid skolan.

– Det är jättetråkigt och så onödigt, det kostar ju att ordningställa det här och det är skattebetalarna som får stå för det, säger Lotta Arenvall, rektor på Aspebodaskolan.

I samband med att lyktstolparna drogs ner exponerades elsladdar som kan ha varit strömförande. Inga barn fanns dock på skolan när skadegörelsen upptäcktes.

– De var på friluftsdag under förmiddagen och på eftermiddagen var allt säkrat och elen avstängd, säger Lotta Arenvall.

En polisanmälan om skadegörelse har upprättats men ingen förundersökning har inletts. Orsaken är brist på spår som kan leda till att brottet klaras upp.

– Men det är klart, om nya uppgifter kommer in så kommer vi att återuppta förundersökningen, säger Stefan Dangardt.

På Aspebodaskolan går elever från förskola upp till sjätte klass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.