Maria Hebert började med magnetfiske i våras. ”Sedan dess har jag varit fast.” Foto: Aleksandra Stålfors/SVT

Skatt eller skrot: ”Man vet aldrig vad man får upp”

Uppdaterad
Publicerad

Magnetfiske är något som blivit en allt mer populär hobby och variationen på det du kan hitta i vattendragen är om du frågar utövarna är allt från kundvagnar till järnpålar och kablar.

Maria Hebert och Andreas Almqvist är två av utövarna i Dalarna som ofta är ute med sina magnetrep med olika tyngder och storlekar och rensar vattendragen från skräp, men utdelningen vet man inte alltid hur den blir.

– Det är väldigt olika beroende på var man är, men håller man sig runt broar och vattendrag där det är lättillgängligt så är risken ganska stor att folk slängt i saker, och det är ändå relativt ofta som man får upp saker som går att använda, berättar Maria Hebert.

Järnrör, kablar och spikar. Se när utövarna gjorde nedslag vid Faluån och deras resultatet av magnetfisket i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Magnetfiske

Mer i ämnet