Malung-Sälen och Orsa mest framåt i företagsklimat

Uppdaterad
Publicerad

Malung-Sälen och Orsa är två dalakommuner som går mest framåt i hela landet i Svenskt Näringslivs årliga företagsklimatundersökning.  

Malung-Sälen sammanfattande omdöme stiger från fjolårets 3,0 till 3,8 och Orsa stiger från 3,4 till 4,1. Det på en 6-gradig skala där 4,0 är bra. 1567 företagre i Dalarna har svarat på enkäten och bland landets län har Dalarna hamnat på sjätte plats.

Företagarna i Vansbro har gett 4,2 i sammanfattande omdöme och är mest nöjda medan Hedemora är den enda kommun som hamnar under godkänt med 2,9.

Bättre kollektivtrafik till Stockholm – en framtida utmaning

Rättvik, Mora och Säter är tillsammans med Hedemora kommuner som får sämre resultat än i fjol. Trots det är Rättvik tvåa i länet med 4,1. Vansbros kommunalråd Stina Munters (C) säger i en kommentar att kommunen jobbat mycket med företagsfrågorna under flera år och att bland framtida utmaningar finns att förbättra kollektivtrafiken till Stockholm.

Hur ska Dalarna få ett lyckat företagsklimat i alla kommuner? Starta klippet ovan och hör vad Anneli Sirsjö på Svenskt näringsliv menar krävs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.