Man allvarligt skadad efter arbetsplatsolycka i Borlänge

Publicerad

En man i 40-årsåldern fick ett fallande föremål i huvudet på sin arbetsplats på Kvarnsvedens pappersbruk, Borlänge kommun. Mannen fördes med allvarliga skador till akutmottagningen i Falun men har sedan förflyttats till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Olyckan inträffade vid 08.39-tiden på måndagsmorgonen.

– Någonting där på arbetsplatsen har fallit på mannens huvud. Jag vet inte vad för slags föremål det handlar om, men han är allvarligt skadad, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Enligt företagets anmälan till Arbetsmiljöverket ska ett verktyg som används vid underhållsarbete gått sönder och träffat mannen i huvudet. Enligt samma anmälan ska mannen fått en skallfraktur vid olyckan.

Mannen fördes först till Falu lasarett där man konstaterade att han behövde förflyttas till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Polisen har genomfört en undersökning på olycksplatsen och en miljöåklagare kommer att utreda händelsen vidare. Olyckan rubriceras som arbetsmiljöbrott och vållande till kroppsskada.

– Det kommer att utredas för att se om det brustit i arbetsmiljöansvaret eller inte. I nuläget har vi inte någon misstänkt, säger Mats Öhman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer