Foto: SVT

Man döms till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern döms vid Falu tingsrätt till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn och en rad andra sexualbrott mot barn. Totalt har 23 barn utsatts på olika sätt. Bland annat har han erbjudit flickor alkohol i utbyte mot nakenbilder.

Mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Falu kommun, döms för våldtäkt mot barn vid fyra tillfällen. Det efter att han under hösten 2016 har haft sex med en flicka som då var under 15 år.

Skickade bilder på sin penis

Mannen döms för en lång rad andra brott mot minderåriga flickor, bland annat för sexuellt ofredande efter att ha skickat bilder på sin penis till dem via applikationen Snapchat.

Mannen har även erbjudit flickorna alkohol och cigaretter i utbyte mot nakenbilder och döms därför för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering.

Försökte köpa sexuella tjänster

I flera fall lyckades 30-åringen övertala flickorna att skicka bilder, därmed döms han även för utnyttjande av barn för sexuell posering.

30-åringen döms dessutom för att ha köpt ut alkohol samt för att ha försökt köpa sexuella tjänster.

Förnekar samtliga brott

Totalt döms 30-åringen för brott mot 23 barn. Mannen förnekar samtliga gärningar.

30-åringen ska vara kvar i häktet tills dess att domen vinner laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.