Foto: TT

Man döms till fängelse efter tolv fall av grov kvinnofridskränkning

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern från södra Dalarna döms till två års fängelse efter flera fall av misshandel och olaga hot.

Mannen ställdes nyligen inför rätta åtalad för att under de senaste två åren vid flera tillfällen ha utövat våld mot tre kvinnor.

Mannen har på olika sätt misshandlat och hotat en kvinna som han är sambo med. Vid ett tillfälle tryckte han upp henne mot en vägg och hotade med att döda henne.

Dalarna – Blåljus

Tolv fall av grov kvinnofridskränkning

Han har också misshandlat en kvinna, som han tidigare haft en relation med, genom att bland annat bita henne och försöka strypa henne. Mannen har även misshandlat en tredje kvinna genom att dunka hennes huvud i golvet och slita i hennes hår.

Totalt rör det sig om tolv fall av grov kvinnofridskränkning som mannen åtalades för i mitten av juni. Mannen åtalades då också misstänkt för att ha våldtagit en av kvinnorna.

LÄS MER: Åtalas efter misshandel, våldtäkt och hot

Frias från våldtäktsåtal

Mannen döms alltså nu för grov kvinnofridskränkning efter händelserna. Dessutom döms han för olaga hot efter dödshot mot kvinnorna och en av kvinnornas son. Utöver detta döms han även för misshandel efter att ha slagit en man med ett metallföremål. Däremot så frias mannen från åtalet om våldtäkt.

Falu tingsrätt bestämmer påföljden till två års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet