Foto: Johan Nilsson/TT

Man drog kniv mot polisen – skott avlossades vid gripandet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern drog kniv mot polisen i Vinäs utanför Mora under natten mot onsdagen. Polisen avlossade varningsskott för att kunna gripa mannen.

Det var strax före midnatt under natten mot onsdagen som ett vittne larmade polis efter att ha sett en man som haft en större kniv i handen.

Avlossade skott och använde pepparsprej

När polispatrullen kom på plats och försökte få kontakt med mannen ska han ha blivit aggressiv och dragit kniv mot poliserna. Poliserna ska ha upplevt situationen som trängande och en av poliserna avlossade ett varningsskott.

– Skottet avlossades för att få mannen att stanna och släppa kniven. Man använde också så kallad OC-sprej mot mannen, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisens regionledningscentral.

Grovt hot mot tjänsteman

Mannen släppte kniven och kunde gripas utan att någon kom till skada.

Gripandet är anmält till åklagare och förhör kommer att genomföras när mannen nyktrat till. Han är misstänkt för grovt hot mot tjänsteman. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.