Man omkom efter singelolycka utanför Avesta

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka inträffade utanför Avesta under lördagen. Senare under kvällen meddelar polisen i Bergslagen att mannen avlidit av sina skador. Mannens anhöriga är underrättade.

Vid klockan 11.25 får SOS Alarm in larm om singelolyckan. En bil ska ha kört av riksväg 68 i höjd med Byvalla. Enligt de initiala uppgifterna till larmcentralen ska delar av bilen hamnat i ett träd och en man ska ha legat en bit in i skogen.

Räddningstjänst, polis och två ambulansbilar kom till platsen. Klockan 12.01 spärrades vägen också av för att en ambulanshelikopter skulle kunna landa där. Mannen förs sedan med helikoptern till Falu lasarett, enligt polisens inre befäl vid regionledningscentralen Torbjörn Roos.

– Skadeläget är för mig okänt, säger han några timmar efter de kommit till olycksplatsen.

Polisen är på plats och dokumenterar för att sedan göra en samlad bedömning. Man misstänker inget brott i nuläget.

– Bilen är beslagtagen för teknisk undersökning, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Rena turen att olyckan upptäcktes – syntes inte från vägen

Claes Göran Morén är insatsledare vid räddningstjänsten i Avesta och han berättar att det var rena turen att en förbipasserande trafikant upptäckte olyckan.

– Det ska ha synts rök inifrån skogen, men bilen syntes inte från vägen. Den låg väl säkert 20 meter in i skogen.

Han säger att också att det hade ramlat träd över bilen.

– Vi har även behövt kapa kull träd för att kunna få ut bilen ur skogen. Vi har också sökt i området om det skulle vara någon mer person inblandad, men inte hittat någon.

Insatsledare Claes Göran Morén berättar att mannen var vid medvetande när räddningstjänsten kom till platsen men att han sedan ska ha blivit sämre.

– Det såg inte bra ut, i alla fall.

Olyckan ska ha gett stor påverkan på trafiken, i båda färdriktningarna, enligt Trafikverket.

FÖRTYDLIGANDE:

Inledningsvis sa polisen att mannen fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Men senare kom de med informationen att han förts till lasarettet i Falun. Artikeln har nu uppdaterats efter den senaste informationen.

I klippet ovan syns bland annat när polisen söker av olycksplatsen området runtom med en hund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.