Foto: Anders Hansson/SVT

Försvann på lördagskvällen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 80-årsåldern försvann från sitt hem i Boda, mellan Rättvik och Furudal, under lördagskvällen. Polis

Mannen försvann vid halv sju-tiden på lördagkvällen. Han var vid försvinnandet klädd i orange t-shirt och ljusa byxor.

Helikopter och hemvärn

Mannen var i god fysisk form och van att gå längre sträckor enligt polisen, som utgick från att han gått vilse.

Polis sökte efter mannen under hela lördagsnatten. Sökandet fortsatte på söndagen då även helikopter sattes in i sökandet. Även försvaret i form av hemvärnet kopplades in.

På söndagsmorgonen kallades en helikopter in från Östersund för att hjälpa till i sökandet. Foto: Anders Hansson/SVT

Det varma vädret innebar både nackdelar och fördelar enligt polisen. En fördel genom att man inte fryser, men en nackdel i och med risken för uttorkning. En annan nackdel är att den värmekamera som i normala fall används vid sökandet av försvunna personer och som registrerar kroppsvärme, inte fungerar på grund av att omgivningarna är så varma.

Frivilliga hjälper till

Totalt bestod sökuppbådet under helgen av ett 50-tal personer. Förutom polis och hemvärn var ett flertal frivilliga i form av bybor och jaktlag inblandade i sökinsatsen.

– Jag blir glad i själen när jag ser att det finns en sådan uppslutning från bygden, det är viktigt eftersom vi har så lite polisresurser, säger Henrik Bodegrim som är en av poliserna på plats.

Missing People kallas in

På söndagskvällen trappades sökandet ned, men polisen skulle fortsätta i mindre skala även under natten. På måndag morgon trappades sökandet upp igen. dDen frivilliga sökorganisationen Missing People engagerades också.

Mannen försvann från sitt hem i Boda på lördagskvällen. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.