Mannen har främst tagit kontakt med tjejerna via Snapchat och Skype där han sedan erbjudit dem betalning för nakenbilder eller sexuella tjänster. Foto: SVT Arkiv

Man från Falun åtalas för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern från Falun åtalas vid Falu tingsrätt för bland annat våldtäkt mot barn. Totalt omfattar åtalet olika sexualbrott riktade mot 14 tjejer i åldrarna 13 -17 år.

Vid en genomgång av åtalet framträder bilden av en man som under en femårsperiod systematiskt kontaktat unga tjejer via olika chattprogram för att förmå dem att skicka nakenbilder eller sälja sex till honom. Betalningen har oftast bestått av alkohol och cigaretter och vid en del tillfällen har han också erbjudit pengar.

En tjej tvingades att skicka bilder på sig själv efter att mannen hotat att sprida rykten om henne.

Utdrag ur SMS-konversationer ska bevisa våldtäkt

Ett par av brotten har begåtts i mannens bostad. Det är också där som han vid flera tillfällen ska ha haft samlag med en tjej som han haft skälig anledning att tro var under 15 år. Till stöd för att mannen gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn har åklagaren vittnesuppgifter och utdrag ur mannens SMS- och chatt-konversationer med målsäganden.

Mannen förnekar brott på samtliga 37 åtalspunkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.