Mordförsök i Rättvik – man anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern anhölls på onsdagen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Enligt uppgifter ska en annan man knivskurits i eller i anslutning till en bostad.

Under eftermiddagen har polisen haft en pågående insats vid en bostad i Rättvik som man inte lämnat några närmare uppgifter kring. Vid 17.30-tiden bekräftade polisen att det rör sig om ett misstänkt mordförsök.

– Larmet inkom strax före 14.30-tiden. Det var en större insats och runt 17-tiden greps gärningsmannen, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en person ha knivskurits.

– Jag bekräftar att det använts tillhyggen men jag vill inte gå in närmare på vad, säger Stefan Wickberg.

En man som tros vara offret fördes till vårdcentral med oklara skador. Den gripne mannen är förd polishuset i Borlänge

Själva gripandet ska ha gått förhållandevis lugnt till efter den långa polisinsatsen på adressen som alltså varade i två och en halv timme.

– Den akuta insatsen är avvecklad och då tar en noggrann brottsplatsundersökning vid för att fastställa vad som hänt, säger Stefan Wickberg.

Under torsdagsmorgonen uppger polisen att mannen nu är anhållen.

– Mer info en så har jag inte i nuläget. En åklagare ska utses och det har inte gjorts ännu, säger Polisens presstalesperson Christina Hallin.

På torsdagen bekräftar polis och åklagare  att det rör sig om en man i 40-årsåldern som på sannolika skäl är misstänkt för mordförsök. Offret är en man i 70-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.