Tekniker är på plats i området där mannen hittades avliden. Foto: Lotta Olin, SVT

Man hittad död i Smedjebacken i Dalarna – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern hittades död i ett villaområde i Smedjebacken natten till söndag och polisen har startat en utredning om mord.

– Det är mycket oklara omständigheter kring händelsen. Det gör att vi utreder det som mord, alternativt dråp, säger Stefan Wickberg vid polisen.

Det var vid 01:14 som polisen fick larm om en man som misshandlats medvetslös på en adress i Smedjebacken. Mannen hittades utomhus och kunde senare konstateras avliden.

Vad är det som tyder på att han blivit misshandlad?

– Skadorna och omständigheterna i övrigt, förklarar Wickberg, som är presskommunikatör vid polisens ledningscentral i Bergslagen.

Inga vittnen

Finns det några vittnen till händelsen?

– Mig veterligen finns inga vittnen till själva händelsen. Då hade vi förmodligen vetat mer om händelsen tidigare.

Händelseförloppet är mycket oklart och polisen jobbar med att få vittnesuppgifter samt gör en teknisk undersökning på platsen. Foto: Lotta Olin, SVT

Ingen misstänkt i nuläget

Polisen jobbar just nu med att få in så mycket information och, eventuella, vittnesuppgifter, som möjligt om händelsen.

Finns det någon misstänkt?

– Nej, det gör det inte.

”Känsligt läge”

Johan Wallenius, vakthavande befäl, förklarar att polisen kommer att vara mycket sparsam med information kring händelsen under inledningen av utredningen.

– Vi vill inte gå ut med för mycket information, det kan förstöra utredningen. Det är ett känsligt läge, säger han till TT.

Få ortsbor har märkt att något har hänt

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

– Det är få människor på platsen och det verkar inte som att många på orten har märkt att något har hänt, säger Lotta Olin, SVT:s reporter som är på plats under söndagsförmiddagen.

Mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.