Man hittades i vattendrag i Rättvik – förundersökning om vållande till annans död inledd

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades i ett vattendrag utanför Rättvik under förra veckan. Mannen avled på sjukhus och polisen har inlett en förundersökning gällande vållande till annans död.

Det var på morgonen den 20 november som en man hittades i ett vattendrag utanför Rättvik. De personer som hittade mannen larmade ambulans och han fördess till Mora lasarett för vård. Mannen avled på sjukhuset samma dag.

Mannen var enligt polisen i 65-årsåldern.

Har inlett förundersökning

Polisen har inlett en förundersökning gällande vållande till annans död, då man inte kan utesluta att mannen utsatts för något brott.

– Det har fattats beslut om rättsmedicinsk undersökning. Vi har inga konkreta misstankar om brott i det här fallet, men ibland måste vi inleda en förundersökning för att vi inte kan utesluta brott, berättar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.