Foto: Niko Ago, SVT

Man höll anhörig under vapenhot i bostad i Borlänge – greps efter omfattande polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit en man i 35-årsåldern som hotat en anhörig med vapen i en bostad i centrala Borlänge. Polisen är inledningsvis mycket förtegen kring omständigheterna.

Larmet kom in till polisen strax före klockan 09.30 på lördagen. En man ska ha hotat en anhörig med vapen.

– I grunden handlar det om psykisk ohälsa och att en anhörig har hotats, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen.

Greps efter två och en halv timme

Efter ungefär två och en halv timme kunde polisen gripa mannen och avstyra situationen utan att någon kommit till skada. Men några fler detaljer kring händelsen vill polisen ännu inte släppa.

– Strax innan klockan 12 grep vi en man och brottsrubriceringen är vapenbrott och grovt olaga hot. I det här läget så går vi inte längre än att vi bekräftar att det har varit hot mot en anhörig, säger Stefan Wickberg.

Har det varit en situation där ni har medlat för att få mannen att lägga ner vapen?

– Jag vill inte gå närmare in på det men det vi kan konstatera är att det gått bra hela vägen.

Har ni haft medlare på plats?

– Vi berättar inte vilka resurser vi har använt oss av men resurser av typen medlare är ett naturligt inslag i vårt arbetssätt vid en sådan här situation.

Vilken typ av vapen hade mannen?

– Vi har uppgifter om vad det var för vapen men jag vill inte kommentera det vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.