En man i 50-årsåldern har häktats för dödsolyckan i Orsa där en 14-årig flicka kördes ihjäl. Mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till annans död. Till vänster i bild syns bilen som polisen tagit i beslag efter olyckan. Foto: SVT

Man i 50-årsåldern häktas för dödsolyckan i Orsa

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som anhållits för dödsolyckan i Orsa, där en 14-årig flicka kördes ihjäl, har nu häktats. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till annans död.

Häktningsbegäran lämnades in av kammaråklagare Ludmila Pronko till Mora tingsrätt före lunchtid på onsdagen. Häktningsförhandlingarna hölls sedan på eftermiddagen och där togs beslutet att häkta mannen.

Misstänks ha kört ihjäl 14-årig flicka

Det var för en knapp vecka sedan som en 14-årig flicka blev ihjälkörd av en bilist vid en busshållplats söder om Orsa. Föraren smet från platsen och bilen hittades av polis en kilometer därifrån. Två dygn senare anhölls en man i 50-årsåldern, misstänkt för att har kört ihjäl flickan.

Hur kunde det hända?

Och nu har mannen alltså häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till annans död. Åtal måste väckas senast den 12 december.

Dömd för flera trafikbrott sedan tidigare

Mannen är sedan tidigare dömd för flera trafikbrott såsom rattfylleri, smitning, grov olovlig körning och saknade körkort. Den senaste domen föll för två månader sedan när han dömdes för misshandel.

Mannen lovade då att ta kontakt med en alkoholterapeut och ordna upp sitt liv, vilket resulterade i att han dömdes till skyddstillsyn med alkoholavvänjande behandling istället för fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hur kunde det hända?

Mer i ämnet