Man i 20-årsåldern skadad i cykelolycka i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

En cyklande krockade under lördagen med en bilist i Avesta. Mannen är förd till sjukhus för vård. Han uppgavs först vara i 80-årsåldern men detta var en förväxling i polisens uppgifter, då den skadade är en ung man.

Olyckan inträffade vid 11-tiden på lördagen vid korsningen Blomstervägen och Get Johannas väg i Avesta. Ambulans, räddningstjänst och polis kallades till platsen, där den skadade var vaken och talbar efter olyckan.

Enligt polisens uppgifter på dagen var det en man i 80-årsåldern som var skadad, men på kvällen kommer en rättning: Det äldre mannen körde bilen, medan cyklisten är en man i 20-årsåldern.

– Han saknade hjälm vid olyckstillfället och hade skador i huvudet samt i en arm. Det är oklart hur allvarliga skadorna är, säger polisens presstalesman Mats Öhman.

Polis kommer att upprätta en anmälan om trafikolycka, och det är också cyklisten – inte bilisten – som misstänks ha vållat olyckan genom att ha brutit mot väjningsplikten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.