Mannen blev indragen i skåpbilen vid korsningen Ingarvsvägen / LV 293 i Falun. Foto: Google Earth/TT

Man kidnappad i centrala Falun – drogs in i skåpbil

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern ska blivit utsatt för flera grova brott vid 22-tiden på lördagskvällen. Polisen söker nu efter vittnen till händelsen.

Mannen var på väg hem från en fest när han ska ha blivit nedslagen bakifrån, indragen i en skåpbil och sedan utsatt för rånförsök. Därefter ska mannen efter en kortare färd i skåpbilen blivit utkastad ur bilen under färd.

Tre personer ska ha funnits i skåpbilen, som enligt polisen var mörk till färgen. Händelsen rubriceras som grov misshandel, olaga frihetsberövande och försök till rån.

Polisen vill ha vittnesuppgifter

Polisen söker nu efter vittnen som ska ha befunnit sig i närheten av korsningen Ingarvsvägen/LV 293 i Falun.

– Vi vill prata med besökare på festen på Ingarvet, men även de som kanske hade vägarna förbi området, säger Stefan Dangardt, presstalesman på polisen i Dalarna.

Efter att mannen blivit utkastad ur skåpbilen ska anhöriga kört honom till akuten på Falu lasarett. Personal på akuten tog därefter kontakt med polisen om händelsen.

Enligt polisen ska mannens skador inte vara livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.