Händelsen är rubricerad som grov misshandel och olaga hot. Foto: Magnus Dahlberg/SVT

Kvinna knivhuggen i Säter natten till lördag

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en misshandel på gränsgatan i Säter kom in till polisen klockan 02.34, natten till lördag. Det visade sig att en kvinna i 20-årsåldern blivit knivhuggen av en man i samma ålder. Mannen som knivhögg är inte påträffad men anhållen i sin frånvaro.

Kvinnan var ute och gick med en hund när hon blev påhoppad bakifrån av en bekant, som högg henne med en kniv.

– Personen blödde från armen och vi hade flera patruller på plats. Det visar sig senare att den påhoppade kvinnan hade fyra rispor på armen, säger Kenneth Johannesson, kommunikatör hos polisen.

”Namngiven men inte anträffad”

När polisen anlände till platsen hade kvinnan blött en del. Men ambulans påkallades inte, istället stoppades blödningen med handdukar. Händelsen är rubricerad som grov misshandel och olaga hot.

– Gärningsmannen är namngiven men inte anträffad. Den påhoppade kvinnan har inga livshotande skador och det framgår inte att ambulans har varit på plats. Jag tror att man bedömde det som att skadorna kunde tas om hand själv, säger Kenneth Johannesson.

Den misstänkte mannen är anhållen i sin frånvaro och sökningen efter honom kommer att fortsätta under lördagen. Ett målsägandeförhör och vittnesförhör har hållits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.