Man misshandlad och bestulen i Hosjö – förlorade medvetandet

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 23 på fredagskvällen blev en man misshandlad och bestulen i Hosjö. Mannen ska ha konfronterat ett par ungdomar som sedan följde efter honom.

Enligt polisanmälan tilltalade mannen, som är i 40-årsåldern, fyra ungdomar som befann sig i närheten av Hosjöskolan. Ungdomarna blev av någon anledning uppretade och följde efter mannen.

Fler personer ska ha kommit till platsen, både bekanta till mannen och till ungdomarna. Efter en stund ska en bil ha kört upp på en cykelbana där personerna befann sig och ur den klev en person som misshandlade mannen med sparkar och slag.

Förlorade medvetandet

Enligt polisen ska mannen ha förlorat medvetandet en stund i samband med misshandeln.

– Han kördes till Falu lasarett av oss. Det var inga allvarliga skador men eftersom han varit avsvimmad så körde vi honom dit, säger Erik Hiding, vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen.

I samband med attacken ska mannen ha blivit bestulen på sin mobiltelefon.

– Det är oklart hur det rubriceras. I nuläget är det grov misshandel men det kan också bli rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.