Man misshandlades utanför skola i Smedjebacken – polisen söker vittne

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern misshandlades utanför Bergaskolan i Smedjebacken vid 20-tiden på tisdagskvällen. Nu söker polisen efter vittnen till händelsen – och då framför allt efter en person som fångats på en övervakningskamera nära den aktuella platsen.

Den misshandlade mannen ska ha blivit slagen med flera slag av en eller flera personer. Händelsen rubriceras som grov misshandel och i nuläget har en person i 30-årsåldern häktats.

Passerar platsen bara minuter före den misshandlade mannen

Nu söker polisen efter vittnen till händelsen, och framför allt efter en specifik person.

En övervakningskamera på platsen har nämligen fångat ett potentiellt vittne på bild. Personen passerar skolgården bara några minuter innan den misshandlade mannen dyker upp i bild – därför tror polisen att personen kan ha sett eller hört någonting som kan vara av värde för utredningen.

– Skälet till att vi går ut med det här är att vi tror att det kan stärka misstänkarna om vad som har hänt, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

”Övertygade om att det inte är en misstänkt”

Att personen från övervakningsfilmen skulle ha någonting med brottet att göra har polisen inte några misstankar om.

– Vi är övertygade om att det inte är en misstänkt, säger Stefan Dangardt.

Polisen söker även efter andra eventuella vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.