Polisen larmades av personal på lasarettet. Foto: Johan Nilsson/TT

Man och kvinna förda till sjukhus efter grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern har förts med ambulans till Falu lasarett. Båda ska enligt polisen ha misshandlats grovt.

– Vi har inte fullt klart vad som hänt, säger polisens presstalesman Mats Öhman.

Polis larmades vid 17-tiden på torsdagseftermiddagen av personal på lasarettet, som misstänkte brott efter att mannen och kvinnan kommit in till sjukhuset.

– De var rejält påpucklade, eventuellt har något typ av tillhygge använts, säger Mats Öhman.

Rosa färg

De var också båda färgade med rosa färg från självförsvarsspray, som kvinnan ska ha använt mot den misstänkte gärningsmannen.

– När den användes så har de själva blivit kontaminerade av sprayen, det borde också betyda att gärningsmannen fått färg på sig, säger Mats Öhman.

Körde av vägen

När misshandeln ägt rum är oklart. Kvinnan var medvetslös när hon och mannen kom till sjukhuset. Enligt obekräftade uppgifter ska de själva ha försökt ta sig till sjukhus men då kört av vägen och i stället förts till sjukhus i ambulans.

Teknisk undersökning

Polisen har uppgifter som pekar på att misshandeln har skett i en fastighet i Smedjebacken, som nu är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Även mannens och kvinnans kläder är beslagtagna för undersökning. En person är angiven som inblandad.

– Om det är någon som är misstänkt eller inte vet jag inte, får vi tag på personen så får vi se, det är svårt att uttala sig om hans roll i nuläget, säger Mats Öhman.

Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.