Bandvagnar från Trafikverket deltar i sökandet efter den försvunne mannen. Foto: Ellen Johansson, SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Stor sökinsats: Man på skoter försvunnen – fjällräddarna på plats

Publicerad

En stor sökinsats pågår i Solvarbo-trakten i Säters kommun efter att en 31-årig man anmälts försvunnen under söndagen. Mannen försvann från sitt hem på en skoter i bara täckjacka och fritidsbyxor.

UPPDATERING 13:05: Eftersökt man funnen – mår bra

Sökandet pågår i området kring Solvarbo, där mannen senast sågs på söndagsförmiddagen.

– Just nu håller fjällräddningen och skoterklubben på att söka av närområdet, skoterleder och där man kommer fram med skoter för att se om han har ramlat omkull där någonstans, säger Mikael Berglund Polisens insatschef på plats.

– Sen pratar vi med föräldrar och anhöriga så får vi se om vi får fram något mer, om han lyckats ta sig hem eller till någon annan, eller på annat sätt kommit till rätta.

Vädret försvårar arbetet

Kraftigt snöande gör att polisen inte kan skicka upp en helikopter vilket försvårar arbetet. För att förstärka insatsen har fjällräddare från Sälen och Idre kallats in. Även hundpatruller bidrar i sökandet och polisen har upprättat en stab vid Solvarbo bystuga där insatsen samordnas från.

– Det är ett 20-tal personer inblandade i insatsen och vi försöker nu samla så mycket information som möjligt och söka av, säger Mikael Berglund.

Polisen har begärt och fått in förstärkning från Trafikverket i form av fler bandvagnar.

– Vi vill också ha in iakttagelser från allmänheten. Om någon har sett en orangefärgad skoter på ett ställe där den normalt inte brukar vara, säger vakhavande befäl hos Polisen.

Mamman slog larm

Det var den försvunne mannens mamma som slog larm när han inte kom hem på söndagskvällen.

– Vi fick samtalet om att han inte hade kommit tillbaka ungefär klockan 21.50, hans mamma var ju såklart orolig för honom, säger vakthavande befäl Jan Materne.

Under natten och tidig morgon har polisen haft ett antal bilar ute på vägar och småvägar, samtidigt som räddningstjänst har kört i området med bandvagn.

Karta som visar sökområdet vid Solvarbo utanför Säter Foto: Google maps

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer