Man gripen efter rån mot mack i Hedemora

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt utsattes en mack i Hedemora för ett rån. på tisdagseftermiddagen kunde en misstänkt person gripas för rånet.

Mannen klev in på Circle K i Hedemora beväpnad med någon form av tillhygge.

– I butiken fanns då en anställd och en väktare som mannen hotar för att tvinga till sig en summa kontanter, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid polisen.

Mannen ska förutom kontanter också fått med sig en läskedryck.

”Löser sig säkert”

Flera polispatruller larmades till platsen men mannen lyckades komma undan.

– Utredningsläget ser gott ut. Vi har information i ärendet som gör att jag tror att det löser sig säkert så småningom, sa vakthavande befäl Jan Matérne under morgonen.

Vid lunchtid på tisdagen uppgav polisen att det fanns konkreta misstankar mot en viss person, att utredningsläget fortsatt var gott och att man hade förhoppningar om att kunna gripa en person under eftermiddagen. Vid 13.37 kunde en man i 20-årsåldern gripas efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Mannen greps utan dramatik på en adress i Långshyttan, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.