Foto: Niklas Hagman

Man skadad i kraftig brand i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus efter att en brand utbröt i ett flerfamiljshus i Avesta kommun.

– Branden började i en av lägenheterna och mannen har andats in rök och fått lindrigare yttre brandskador, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet kom vid 23.49 och när polis och räddningstjänst kom till platsen brann det kraftigt i en lägenhet i huset. På grund av den kraftiga röken som spred sig snabbt fick alla boende i tre trappuppgångar evakueras.

Stearinljus välte

Den 60-åriga mannen ska ha sagt i förhör att branden förmodligen började efter att ett stearinljus vält. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Vid fem-tiden på morgonen var branden helt släckt och både polis och räddningstjänst har lämnat platsen. Nu återstår ett saneringsarbete som fastighetsägaren sköter. De andra som bor i huset har fått tillgång till alternativa boenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.