Man stal och krockade bil från räddningstjänsten i Dala-Järna

Uppdaterad
Publicerad

När räddningstjänsten skulle släcka en brand i Dala-Järna natten mellan måndagen och tisdagen stal en man ett av deras fordon och krockade det.

Larmet om en brand ute kom in till SOS Alarm vid 01:30-tiden på natten mellan måndagen och tisdagen. En brasa hade tänts utomhus i Dala-Järna och där en gasoltub lagts på elden.

– När räddningstjänsten kommer dit före oss för att släcka branden är det lite stökigt på platsen – och då tar en man ett räddningstjänstfordon och kör därifrån. När bilen sen anträffas av oss en bit därifrån är den krockad och saknar en del utrustning, säger Mathilda Borgström, vakthavande befäl hos polisen.

Polisen använder pepparsprej mot mannen

Den misstänkte mannen påträffas inte långt ifrån olycksplatsen. Polisen använder pepparsprej vid gripandet.

Mannen är nu misstänkt för blåljussabotage och grov olovlig körning, samt för framkallande av fara för annan i samband med att han också varit den som placerat gasoltuben på elden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.