Njupeskär på midsommardagens morgon klockan 03:59 2020. Foto: Josefine Thysk

Månadens bild: Gryning i Njupeskär

Uppdaterad
Publicerad

Josefine Thysks bild på vattenfallet Njupeskär i Fulufjället, blir juli månads omslagsbild.

– Jag hade hört att det var fint där några få dagar kring midsommar, ungefär en vecka före och en vecka efter. Då lyser soluppgångens strålar in i klykan på Njupeskär, skriver Josefine Thysk i sin beskrivning.

Bilden utsågs i stor konkurrens av mängder med vackra och spännande motiv från Dalarna. Redaktionen föll för intensiteten i denna bilds färger, den stod ut i mängden och väckte nyfikenhet. I en omröstning på Instagram fick bilden drygt 60 procent av rösterna och den kommer nu att pryda SVT Dalarnas facebooksida i en månad framåt. Därefter är det åter fritt fram att skicka in bilder igen.

– Det var häftigt. Jag tycker om att fota, det är en hobby. Speciellt på tidig morgon, i kvällsljus eller när det är vårvinter i Särna. Det är så fint här då, säger Josefine Thysk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Månadens omslagsbild

Mer i ämnet