Efter islossningen verkar vädrets krafter försöka ta med sig måsarnas hem ner i Dalaälven. Foto: Bror Johansson

Månadens bild: Vågar måsarna flytta in?

Uppdaterad
Publicerad

Vid varje månadsskifte utlyser vi på SVT Dalarna en fototävling där ni får skicka in era bilder från Dalarna. Två finalister duellerar i en omröstning på Instagram, där har ni korat Bror Johansson till maj månads vinnare.

Grattis Bror! Vill du först berätta var och när bilden är tagen?

– Den är tagen strax intill Kyrkbron i Avesta, en plats många som tycker om att promenera vid och se hur det går för måsarna, berättar Bror Johansson.

Är det en plats måsarna brukar hålla till på?

– Ja de brukar ha sitt bo där varje år, men i år håller några träd på att ta huset med sig ner i Dalaälven, efter några isflak tryckt på vid issmältningen. Så vi får se om de vågar flytta in.

Har du fotograferat länge och vilken utrustning använder du?

– Jag har fotograferat i ungefär 50 år nu, så det har blivit en del analogt, men sedan 2005 använder jag mig av digital systemkamera med teleobjektiv. Det behövs för att komma så nära.

Du tog bilden som fick pryda vår Facebooksida under maj –  kommer du fortsätta att skicka in bilder?

Ja men det kommer jag nog att göra, men det brukar vara ganska tuff konkurens, så jag blev extra glad över att få vinna den här gången.

Tack till alla som skickade in bilder, och ett hedersomnämnande till Ulla Oghammar vars bild på mossa som växer på en sten ställdes mot Brors gryningsbild i finalomröstningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Månadens omslagsbild

Mer i ämnet