Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Många körde i hög hastighet utanför skolor i Borlänge. I klippet ser du bland annat när polisen tar en fortkörare på bar gärning. Foto: Niko Ago/SVT

Många fortkörare bötfälldes utanför skola – ”De flesta skäms”

Uppdaterad
Publicerad

Flera fortkörare bötfälldes när trafikpolisen gjorde en insats utanför Kyrkskolan i Borlänge på onsdagen. Polisens nationella trafikvecka fokuserar i år på trygghet och hastighet vid viktiga platser i samband med skolstarten.

Under pågående vecka har polisen ökat trafikkontrollerna i tätbebyggda områden runt om i landet. Kontrollerna koncentreras i närheten av skolor och förskolor där det är många oskyddade trafikanter men också vid, till exempel, stadscentrum eller vid köpcentrum.

En av platserna där polisen genomförde hastighetskontroller var utanför Kyrkskolan vid Stora Tuna kyrka i Borlänge.

– Tyvärr är det många bilister som kör för fort här och vi har bötfällt ganska många tycker jag, säger Johan Alm, som är trafikpolis.

Även Kerstin Hedvall, lärare på Kyrkskolan tycker att många biltrafikanter glömmer bort att det finns barn som rör sig i närheten.

I klippet ovan ser du hur trafikpolisen tar fortkörare på bar gärning – precis utanför skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.