Marit Paulsen med maken Sture och Hans Unander, kommunalråd i Malung-Sälens kommun. Foto: Anders Löwenberg/Malung-Sälens kommun

Marit Paulsen belönades för sitt arbete med EU

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare EU-politikern Marit Paulsen (L) från Yttermalung har befordrats till kommendant i franska förtjänstorden.

Enligt den franska ambassaden i Stockholm, vill Frankrike med denna utmärkelse hedra Marit Paulsens gärningar och den avgörande roll som hon spelade vid Sveriges anslutning till EU.

Utmärkelsen delades ut under torsdagen och på plats i Frankrikes residens i Stockholm var utöver Marit Paulsen även maken Sture och Hans Unander, kommulnalråd i Malung-Sälens kommun.

Marit Paulsen med maken Sture och Hans Unander, kommunalråd i Malung-Sälens kommun. Foto: Anders Löwenberg/Malung-Sälens kommun

Vid en ceremoni tilldelades hon ett kommendörs-kors och hyllades som en stor europé, som också betytt mycket för ett bättre djurskydd i hela Europa.

– Fred i Europa och mänskliga rättigheter. Sedan kan vi slåss om vilka fakta som ska hit och dit, men låt oss behålla grundtanken, säger Marit Paulsen när hon får frågan om vad hennes kommando är som nybliven kommendant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.