Migrationsverket om Danielas utvisning: Vi tillämpar bara lagen

Uppdaterad
Publicerad

Fyrabarnsmamman Daniela Vinjari i Falun förlorade sitt jobb på ett hotell på grund av pandemin. Hon lyckades skaffa nytt jobb men Migrationsverket slog fast att hon inte hade rätt att jobba för en annan arbetsgivare och förlänger inte hennes arbetstillstånd. Nu ska Daniela utvisas.

Efter sex år i Sverige och två år med arbetstillstånd måste Daniela och hennes barn lämna Sverige. Den sista januari utvisas de, om Migrationsdomstolen inte ändrar Migrationsverkets beslut.

Migrationsverket anser att hon inte kan få förlängt arbetstillstånd eftersom hon har jobbat hos en annan arbetsgivare än den som arbetstillståndet var utfärdat för.

Magnus Petersson, som är enhetschef på tillståndsprövningsenheten på Migrationsverket, menar att myndigheten inte har gjort något annat än att tillämpa lagen.

I videon berättar han vad som gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.