Ide Himmelfjälls vd Torbjörn Wallin är glad över stödet från Region Dalarna Foto: Patrik Qvicker/SVT

Miljonstöd till Idre Himmelfjäll

Publicerad

Idre Himmelfjäll får 8,5 miljoner kronor i regionalt utvecklingsstöd för att utveckla vad man kallar ett aktivitetscenter.

Den totala kostnaden för bygget beräknas till 24,5 miljoner kronor. Centret ska bland annat innehålla reception, restaurang, konferenslokaler och en butik.

– Man får det här stödet för att skapa den här mötesplatsen som vi tror blir viktig för besökarna, säger Birgitta Sacrédeus (KD), regionråd på Region Dalarna.

Allt regionalt företagsstöd syftar till hållbar tillväxt och en balanserad utveckling. Regionalt investeringsstöd riktar sig till större investeringar i länet som bidrar till att öka tillväxten i företaget, enligt ett pressmeddelande från Region Dalarna.

Tidigare var tanken att skapa ett samiskt centrum kallat Sapmi Lodge. De planerna lades dock på is.

Är Sapmi Lodge helt nedlagt nu i och med detta bygget?

– Formellt är det inte nedlagt, vi kommer ha ett möte för att diskutera frågan, säger Torbjörn Wallin, vd på Idre Himmelfjäll.

Det nya aktivitetscentret ska byggas på samma plats där Sapmi Lodge var tänkt att byggas men Torbjörn Wallin påpekar att man gärna jobbar vidare tillsammans med samerna. Bland annat kommer de aktiviteter som var planerade också finnas i det nya centret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Skidanläggningar i Dalarna

Mer i ämnet