Ministern om att Högskolan flyttas till Borlänge centrum: ”En bra grund”

Publicerad

När ministern för högre utbildning och forskning, Matilda Ernkrans (S), var på besök där Högskolan ska ha sitt nya campus i Borlänge så togs flera saker upp. Bland annat att Högskolan gärna vill ha mer pengar till forskning.

– Det skulle kunna innebära att man skulle kunna öka samverkan med det omgivande samhället ännu mer, säger rektor Martin Norsell till SVT Dalarna.

– Hösten 2020 ska vi presentera en ny forskningspolitisk proposition och jag tar med de medskick jag får in i det arbetet. Forskning är viktigt i hela vårt land, säger Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning.

Dagen avslutades vid Liljanhuset i centrala Borlänge dit Högskolan planerar att flytta sitt campus till 2022. I klippet hör du mer om varför Matilda Ernkrans tror att flytten mer centralt kan bli bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.