Misshandel i Orsa – man utdragen ur bil och slagen av flera personer

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern var ute och körde med bilen när han blev stoppad av en annan bil. Flera personer drog sedan ut mannen och slog honom.

Larmet om misshandeln kom strax efter sju på onsdagskvällen. Den brottsutsatta mannen blev inblinkad av en annan bil och stannade i tron att han hade någt fel på bilen.

Det hela tog därefter en annan vändning.

– Flera personer drog ut honom ur bilen och slog honom i bröstet och hotade honom, säger Gabriel Henning, presstalesperson hos polisen.

Oklart motiv

Motivet är inte helt tydligt, gärningspersonerna var enligt mannen inte bekanta för honom men av hoten att döma kan det ha att göra med en gemensam bekant.

– Han hade varit och besökt en närstående men de här personerna som hotade honom tyckte inte att han borde göra det, men det är fortfarande rätt oklart.

Mannen i 55-årsålden tog emot slag i bröstet och klagade efteråt på andnöd. Han har förts till sjukhus för kontroll men ska inte vara allvarligt skadad.

Polisen kommer nu söka efter de misstänkta gärningspersonerna.

– Det kan finnas en anledning att kolla runt i området så får vi se vad det landar i, säger Gabriel Henning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.