Foto: SVT

Granat hittad i Faluån – nationella bombskyddet tillkallades

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under söndagen om ett misstänkt farligt föremål i centrala Falun. Det visade sig vara en granat och Nationella bombskyddet är på väg till Falun för att hämta den.

Strax efter klockan tio på söndagen larmade en magnetfiskare polisen efter att ha fått upp ett föremål som liknade en granat. Det var ignen fara för allmänheten med polisen uppmanade människor att inte komma nära. Platsen spärrades inte av.

– Vi har patrull på plats för att se till att ingen är där och pillar, sa Lars Hedelin, presstalesperson på polisregion Bergslagen uner förmiddagen.

– Vi kan inte utesluta att den är skarp, sa polisen David Furugren som fanns på plats.

Bombskyddet tog granaten med sig

Vid 15-tiden anlände nationella bombskyddet till Falun. De stannade en kort stund, undersökte föremålet och tog det med sig från platsen i en särskild transport.

– De brukar göra på olika sätt, antingen spränger man det på plats om det är osäkert, men i det här fallet kunde de konstatera att det gick att ta det med sig för att spränga på annan plats, berättar Lars Hedelin, presstalesperson i polisregion Bergslagen.

Nationella bombskyddet fanns på platsen en kort stund, undersökte föremålet snabbt och tog det med sig i en särskilt transport. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.